kho2003
Menü
 
Így láttuk
 
Dalok
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fórum
 
Képek
 
Kapcsolat
 
Kispest
 
Ultras Kispest
 
UK 91
 
Linkek

 

BUDAPEST-KISPEST HONVÉD  (connerth gabor)

 
Humor:)
Humor:) : Magyarország-Mexico

Magyarország-Mexico

  2006.10.29. 13:39

VB meccs:)

Magyarország - Mexikó

2:1
Magyarország: Király - Juhász, Vanczák, Stark, Balog - Böőr, Halmosi, Hajnal, Gera - Szabics, Torghelle
Cserék: Halmosi <> (81.), Torghelle <> (111.)
Mexikó: Sanchez - Marquez, Osorio, Salcido - Mendez, Pardo, Guardado, Castro, Morales - Borgetti, Fonseca
Cserék: Morales <> (74.), Osorio <> (86.)
Gólszerzők: Szabics (9.), Gyepes (98.) ill. Marquez (74.)
Sárgalapok: Gera (30.), Juhász (31.), Balog (112.) ill. Salcido (34.), Sanchez (40.)
Piroslapok: Király (116.)
1. perc

Jó napot, Bede Márton vagyok, az Ember Aki Azért Született, Hogy Önnek Kommentáljon. A magyarok kezdik a meccset.
szakkommentár:

Én is jó napot kívánok, Orth György Gyurika legendás magyar futballista vagyok. Matthaus mester alaposan megkeverte a kártyáit, három új ember is van a mai kezdőcsapatban: Stark, Balog és Böőr. Sőt, négy, ha az ukránok elleni meccs hősét, az akkor csak csere Torghellét is ide vesszük.
2. perc

Egyből mexikói helyzet, Böőr vágta ki a labdát az ötösünkről.
3. perc

A jobboldali szöglet után Borgetti csúsztatott, egy magyar fejen megpattant a labda, és alig kerülte el Király jobb kapufáját.
szakkommentár:

Végre sikerült megtalálnom Mexikót a térképen! Amikor én rúgtam a bőrt, ez a földrész még nem volt felfedezve. Ezek a barna játékosok azokra emlékeztetnek, akik az én időmben az MTK-meccsek után szedték össze a pályáról az eltört aranylábakat.
5. perc

Szorongatnak az első percekben a mexikóiak, a magyarok nem találják helyüket a pályán.
9. perc


Szabics Imre jól látta meg a szituációban rejlő gólszerzési lehetőséget (BTG)
1-0. Magyar szabadrúgás az oldalvonal mellől, jobboldalról, Gera beívelése ártalmatlannak tűnt, de miután több mexikói hátvéd is elvétette, Szabics egy bokamozdulattal a hálóba csúsztatott.
10. perc

A gólig gyakorlatig nem jöttünk ki a térfelünkről.
szakkommentár:

Nagyon ügyes volt a rác fiatalember, szimpatikus, hogy ennyi évvel a Monarchia feloszlása után is inkább velünk játszik. Így legalább nem kellett hatot kapnia az argentinoktól.
12. perc

Pardo szöglete után az érkező labdára nyújtott lábbal érkezett Márquez, és egy leheletnyit hozzá is ért a cipője hegyével, ám a lecsorgó labdát Király könnyen fogta.
15. perc

Juhász mentett az utolsó pillanatban Fonseca elől, aki fordulásból lőtt egy nagyon pontos kiugratás után.
szakkommentár:


Gyurcsány Ferencnek sikerült egy kis magyaros hangulatot csempésznie az öltönyös szurkolók körébe (BTG)
Bezzeg az én időmben nem voltak ilyen elegánsak a hátvédek. Emlékszem egyszer a Franzstadt ellen játszottunk, és egy Kelemen nevű balhátvédjük végig egy olyan sétapálcával játszott, amiben egy kés volt elrejtve. Később egy csendőrt is megsebesített vele, amiért ha jól emlékszem, börtönbe is került.
20. perc

Márquez nagy passza a leshatárról kiugró Borgettinek, aki egyből a kapura tette a labdát. Nem volt világos, hogy ez lövés, vagy beadás akart lenni, Király mindenesetre szögletre hárított.
21. perc

A kapott gól óta a mexikóiaik iszonyatosan nyomnak, a magyarok meg Szabics árva gólján kívül gyakorlatilag semmit nem csináltak eddig.
22. perc


Borgetti magában megátkozza Királyt. A feketemágiáért persze nem jár sárga (BTG)
Borgetti gyönyörű kapáslövését védte magabiztosan Király. A mexikói csatár Fonsecától kapta egy kényszerítő után a passzt, és egyből lőtt is.
szakkommentár:

Nahát, hol vannak ilyenkor a magyar védők. Csodálkozom, hogy Matthaus még nem lépett közbe. Nekünk egyszer volt egy német edzőnk az MTK-nál, na az nem finomkodott ennyit. Egyszer valaki késett két percet az edzésről, cserébe mehetett az egész csapat a lábunkra erősített vasgolyóval kétszer végigfutni a Stefánián.
24. perc

Borgetti többedszer vehette át a labdát zavartalanul, a magyar védők mintha nem figyelnének rá eléggé.
szakkommentár:

Miért engedjük, hogy ilyen zavartalanul támadjanak? Mondja drága nagyságos asszony, óh miért???
29. perc

Most Morales adott be, Király bizonytalankodott, de nem lett belőle nagy helyzet. Az utóbbi percekben azonban a magyarok is felébredtek, egyre többet van a mieinknél a labda.
30. perc

sárgalap

Gera Zoli nem szereti, ha hülyének nézik (BTG)

Gera kap lapot, valószínűleg szövegért, mert az ég világon semmilyen szabálytalanságot nem követett el.

31. perc

sárgalap
A spanyol bíró nagyon belekezdett. Most Juhász kapott lapot, mert nem engedett elvégezni egy mexikói szabadrúgást.
szakkommentár:

Ugyan már, a húszas években volt egy Pinschauer nevű hírhedt bíró, aki civilben egy sváb mészárszéket működtetett Budakeszin. Volt vagy 120 kiló, és csupa izom. Neki az volt a szokása, hogy minden egyes szabálytalanság után felpofozta mind a tettest, mind az áldozatot. Egyszer ő vezette az MTK-Fradit, és kilencven perc alatt nem történt egyetlen szabálytalanság sem. Ez felidegesíthette a Pinschauert, mert meccs után bejött az öltözőnkbe, és csak úgy barátilag hasba rúgta a kapusunkat.
32. perc

Továbbra is erős mezőnyjáték folyik, nagy a harc, a mexikóiak kicsit többet birtokolják a labdát.
34. perc

sárgalap
Torghelle ugrott volna ki Halmosi szöktetése után, Salcido taktikai szabálytalanságot vétett. Lehetett volna piros is, mert gyakorlatilag utolsó emberként állította meg a magyart.
35. perc

A lap utáni szabadrúgást Gera a sorfalba lőtte.
szakkommentár:


Vajon kinek szurkol Lavolpe kéztartásával Orbán? (BTG)
Azt a barna gyereket le lehetett volna zavarni zuhanyozni, csúnya belemenés volt.
36. perc

Óriási magyar helyzet. Gera, Torghelle és Szabics mintaszerű kontrát vezettek, a mexikói védőknek közük sem volt az eseményekhez. Végül Torghelle került szembe Sanchez kapussal, ám ziccert rontva a jobb kapufát találta telibe.
40. perc

sárgalap
Eseménydús a félidő vége, már ami a lapokat illeti. Most Sanchez kap egyet, időhúzásért. Egyértelműen nem húzta az időt, egyszerűen csak kioldódott a cipőfűzője, és azt igyekezett újra megkötni, ráadásul egész tempósan.
45. perc

Vége az első félidőnek. Záróakkordként a spanyol
játékvezető akkor fúj a sípjába, amikor Hajnal szinte egyedül törhetett volna kapura.
szakkommentár:

Tudják mi az érzésem ez a 45 perc után? Hát hogy ez a sport már nem az a sport. És ez a szakkomentár sem az a szakkomentár már. Az én időmben volt egy szpíker, na az aztán tudott közvetíteni. Úgy ordított a Hungária körúton, hogy nyitott ablaknál még a Rottenbiller utcában is lehetett hallgatni.
46. perc

A mexikóiak kezdik a második félidőt.
szakkommentár:


A magyar csapat saját, magyar presszót hozatott magával, íme a választék. Akárcsak a ghánaiak, mi sem bízunk a német kosztban (BTG)
A szünetben két linzert, három ischlert és egy képviselőfánkot fogyasztottam el.
50. perc

Folyik a mezőnyjáték, a középpályán gyűrik egymást a csapatok, ebben a félidőben még egyikük sem vezetett épkézláb támadás.
55. perc

Morales hihetetlenül pontos passza érkezett a baloldalról a hosszúra, ahol Borgetti kapásból lőtt, a kapuba tartó lövést Király kiváló reflexszel védte.
szakkommentár:

Végre egy igazán szép akció, apró szépséghiba, hogy a mexikóiak követték el. Ez a félidő sokkal izgalmasabb, mint az első, apró szépséghiba, hogy a mexikóiak támadnak. Ebből hamarosan gól is születhet, apró szépséghiba, hogy valószínűleg mexikói.
59. perc

Magyar szabadrúgás a jobb oldalról, a vonal mellől, a túlsó oldalon a 16-osnál Szabicsot találta meg. Kapásból lőtt, de lecsúszott a lábáról a labda, ami pattant egyet, majd a felső léc felett hagyta el a játékteret. Hasonló szituáció volt az első gólhoz azzal a lényeges külöbséggel, hogy ez nem ment be.
szakkommentár:


A mexikóiak furcsa módját választották a magyar csapat vízkészletének megcsapolására (BTG)
Ez tényleg lényeges különbség, köcsög!
61. perc

Hajnal-Böőr-Torghelle volt a labda útja, a magyar csatár ismét csak Sanchezzel volt szemben, de a kapus védte a meglehetősen gyenge lövést.
64. perc

Egyre jobban nyom Mexikó. A második félidő eleje a magyaroké volt, ám most egyértelműen a közép-amerikaiaké az irányítás.
65. perc

Guardado szabálytalankodott Szabiccsal szemben, akit ápolni kell a kemény belépő után, hordágyon vitték le. Az egyértelműen sárgalapot érdemlő mexikóit a bíró még csak nem is figyelmeztette.
szakkommentár:

Úgy tűnik Matthaus nem ok nélkül parázott azon, hogy a latin bíró összejátszik majd a latin csapattal. A magyar játékosok mindenért szárgalapot kapnak, a mexikóiak pedig semmiért sem. Cabrones!
66. perc

csere
A sérült Szabics lejön, helyette Rósa Dénes a pályán.
69. perc

sárgalap

Rósa Dénes félelmetes vicsorral veszi tudomásul a bíró döntését (BTG)
Rósa első megmozdulása egyből lapot érdemel. Ő kivételesen tényleg megérdemelte, jó nagyot rúgott Borgettibe.
szakkommentár:

Jó, ez valóban jogos sárga volt, de Zsengellér legyen a nevem, ha a magyarok 11 játékossal fejezik be ezt a meccset. Láttam én már karón varjút az utóbbi 80 évben.
72. perc

Az utóbbi percekben egyre nyomasztübb a mexikói fölény, mi át sem lépjük a felezővonalat, és a labdát is csak másodpercekre tudjuk megtartani..
74. perc

csere
Morales helyett a honosított brazil, Zinha áll be a mexikóiakhoz.
74. perc


A középmagas Márquez hátvéd simán helyzetbe tudott kerülni (AFP)
1-1. Egybaloldali szöglet után Márquezt teljesen egyedül hagyták a magyar védők. A Barcelona sztárja így nyugodtan bólinthatott Király kapujának jobb alsó sarkába.
szakkommentár:

Érett már a mexikói gól, én például még egy ilyen picit sem lepődtem meg. Most egy nagyon kis távolságot mutatok a jobb kezem mutató és hüvelykujja közt.
75. perc

piroslap
Medina Cantalejo a második sárgát is felmutatja Rósának. A magyar játékos semmit sem vétett, Fonseca egyszerűen csak feldobta magát mellette. Matthaus vöröslő fejjel majdnem leordítja a bíró fejét.
76. perc

sárgalap
Matthaus kapja, a játékvezető nyilván az ordibálást büntette.
szakkommentár:

Nem csodálom, hogy Matthaus elvesztette a fejét. Mit tehet egy felnőtt férfi ilyen helyzetben??? A mamája szoknyájánál mégsem sírhat! Szegény Rósa Dinit borzasztóan sajnálom, alig tíz percet töltött a pályán.
81. perc

csere

Gyepes berobog a pályára (BTG)
Halmosi helyett Gyepes a pályán. Matthaus a hátsó alakzatot erősíti, ami tíz emberrel érthető.
82. perc

Továbbra is nagyon nyom Mexikó, kérdéses, hogy sikerül-e a magyaroknak a hosszabbításig kihúzniuk a döntetlennel. A frissen beállt Gyepes gyönyörű becsúszással szereli a kiugrani készülő Borgettit.
84. perc

Hatalmas kavarodás a magyar kapu előtt, végül ismét Gyepesnek sikerül felszabadítania.
szakkommentár:


1917-ben Isonzónál percről percre nőtt az emberhátrány (BTG)
Borzasztó nehéz lesz ez tíz emberrel, és még ha ezt a percet sikerül is valahogy kihúzni, akkor is ott van még a hosszabbítás harminc perce. Utoljára az Isonzónál voltunk ilyen szorult helyzetben.
86. perc

csere
Pineda jött be Osorio helyére.
89. perc

Fonseca ugrott ki, de bizonytalan volt, és száz százalékos helyzetben hagyta, hogy a remekül kifutó Király leszedje a lábáról a labdát.
szakkommentár:

Király Gabi alkalmanként Zsákra emlékeztet, meg Jasinra, Gordon Banksre, Schmeichelre és Pfaffra. Ha esetleg sikerülne valahhogy a tizenegyesekig kihúzni, a magyar csapat lenne az esélyes.
90+1. perc

Három perc a hosszabbítás.
90+2. perc

Nehéz nem használni erősebb szavakat, szorítkozzunk a tényekre: Gera a félpályától a mexikói tizenhatosig cselezte végig magát, Torghelléhez gurított, aki gyönyörűen kilőtte a jobb felső sarkot. Annak ellenére, hogy partjelzője nem jelzett lest, a spanyol bíró nem adta meg a gólt.
szakkommentár:


Szerencsére a bíró lemaradt Torghellének erről a mozdulatáról (BTG)
Jézus és Szűz Mária. Trianon óta nem láttam ekkora igazságtalanságot. Teljesen szabályos gól volt, szerintem Gera eleve hátrafelé passzolt. Hát hogy lett volna les???????
90+3. perc

Véget ért a rendes játékidő, jön a kétszer 15 perc hosszabbítás. A magyar játékosok majdnem meglincselik Medina Cantalejót.
91. perc

A magyarok kezdik a hosszabbítást.
93. perc

Folyik a harc a mezőnyben, a kapukig nem nagyon jutnak el a csapatok. A magyarok hősiesen védekeznek, és mintha a mexikóiak sem bírnák már a tempót
szakkommentár:

Most nagyon jól játszik a magyar csapat, mind a tíz pályán lévő játékos oroszlánként küzd. Csak nehogy elbízzuk magunkat, nem szabad túlságosan kitámadni.
96. perc

Király Gábor kapja, időhúzásért. A magyar kapus mosolyogva rázza a fejét.
98. perc


Legszebb öröm a gólöröm! (BTG)
Gera keresztpassza találta meg Gyepest, aki két csellel játszotta magát tisztára, majd legalább 25 méterről kipókhálózta Sanchez kapujának bal felső sarkát. A vébé gólja, nem kérdés.
szakkommentár:

Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól
101. perc


Gyepes szerény gólöröme. Így kell ezt csinálni, Gabi! (BTG)
Matthaus cseréit csak dícsérni lehet. A korábbi meccseken Torghelle volt a nyerő, most a még viszonylag friss Gyepes szerzett gólt. 19 percet kell még tíz emberrel kivédekeznünk
szakkommentár:

Ez tényleg elképesztő gól volt, a lövés is gyönyörű volt, de előtte Gyepes leheletfinom cselei még szebbek voltak. Pláne egy hátvédtől. Eddig sem volt könnyű a mexikóiakat tartani, de most még keményebb lesz a feladat. Biztosan még jobban nekünk rohannak, legfeljebb annak örülhetünk, hogy ha kapunk is egy gólt, akkor is bízhatunk Király tizenegyes-bravúrjaiban.
103. perc

A magyarok most megtartják a labdát, a mexikóiak viszont már a pálya minden pontján letámadnak.
105. perc

Vége a hosszabbítás első félidejének. A gól megfogta a közép-amerikaiakat, azóta nem sikerült eljutniuk Király kapujáig.
106. perc

Az utolsó játékrész kezdődött.
szakkommentár:

Attól félek, ez a bíró még befúj a latin barátainak egy tizenegyest.
107. perc

Az ex-brazil Zinha próbálkozott egy Gyepes-szerű lövéssel, ám gyakorlatilag taccsra rúgta a labdát.
110. perc

Most nem tűnik úgy, hogy a mexikóiak egyenlíteni tudnak. A pályán most látottak alapján mintha nem is ők, hanem a magyarok lennének emberelőnyben.
szakkommentár:

Továbbra is csak dícsérni a magyarokat, a körülményekhez képest hihetetlenül higgadtan védekeznek. Sőt, akkor sem ijednek meg, ha hozzájuk kerül a labda, nem vágjék gyorsan előre, hanem igyekeznek minél tovább megtartani.
111. perc

csere
Torghelle helyett Éger a pályán.
szakkommentár:

Nem vagyok benne biztos, hogy jó döntés minden jól lövő csatárt lecserélni. Mi lesz, ha mégis tizenegyeseket kell rúgni?
112. perc

sárgalap
Márquez kapott sárgalapot, amiért hátulról, páros lábbal csúszott be Balognak.
114. perc

Borgetti és Fonseca játszottak össze, szerencsére Gyepes időben közbelépett.
szakkommentár:

Akkor is Gyepes lenne a mai meccs legjobbja, ha nem rúgta volna azt a csodálatos gólt. Amióta bent van a pályán, a mexikói csatárok csak pillanatokra találkoznak a labdával.
116. perc

piroslap

Király először azt hitte, Cantalejo tréfál (BTG)
Király második sárgáját kapja időhúzásért. Mivel Matthaus már mindhárom cserelehetőségét kihasználta, Vanczák húz magára kapusmezt és áll be a lécek közé.
szakkommentár:

Tessék, megmondtam, tizenegyest nem tudott miért adni, így inkább Királyt zavarta le. Két sárgát adni időhúzásért adni kapusnak a világ legnagyobb pofátlansága. Ha valaki tudja, hol tudnám lelőni ennek a spanyol majomnak a kutyáját, küldjön mailt. Nagyon nehéz öt perc jön.
117. perc

Osorio beadásába egy mexikói bele tudott fejelni, mellément, Borgetti összeszedte még a labdát az alapvonalnál, de Vanczák igazi kapusokat megszégyenítő mozdulattal tolta szögletre a csatár veszélyes lövését.
szakkommentár:

Most kapom az információt, hogy Vanczák Vili kölyökkorában még kapusként játszott, az előző megmozdulásából határozottan úgy tűnt, nem sokat felejtett.
119. perc

Fonseca a meccs helyzetét puskázta el. Márquez próbálkozott messiről meglepni Vanczákoz, aki rosszul ütötte ki a labdát, az Fonseca elé pattant, aki érthetetlen módon alaposan fölé tüzelt.
szakkommentár:

Miatyánk, ki vagy a mennyekben,
Szenteltessék meg a te neved,
Jöjjön el a te országod
Legyen meg a te akaratod,
Miként a mennyben, azonképpen itt a földön is.
120+1. perc

VÉGE!!!! Magyarország kilenc emberrel, a kapuban Vanczákkal legyőzte Mexikót. A negyeddöntőben jöhetnek a spanyolokat kiütő franciák.

 
Következő meccs


        

 
Tabella
 
Utazás
 
Képeslapküldő
 
Számláló
Indulás: 2006-09-23
 
Szavazás
Szavazás
Szerinted ki a felelős a Klubnál kialakult helyzetért?

Szurkolók
A Tulajdonos
Játékosok
Szakmai stáb
Szakmai stáb+tulajdonos
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Idő
 
A.C.A.B.
 

Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND